#2 Presentera min hund

image
Vi har 6 hundar här hemma, och här kommer en kort presentation av var och en.
image

SEUCH SEAGCH SEAG(Hopp)CH SELCH KORAD Cefeus Varga

Varga är en 13 år gammal kelpieflicka , min första egna hund, gick med mig i mitt studenttåg.
Jag var med när hon föddes,  och hon har alltid funnis där genom allt.
Tillsammans har vi tränat och tävlat i agility,  lydnad och spår. Numer njuter hon av pensionärslivet, åker vi långt och tävlar med de andra hundarna, så brukar hon få åka på semester hos Johans föräldrar över helgen. 
Hon är pigg och glad,  lärt mig otroligt mycket. Varga har förutom att vara min bästa vän och träningskamrat även varit mamma 4 gånger.
image
LPI LPII FINAGCH SEAGCH SEAG(hopp)CH Champex’s Sirocco Solero

Gimli 9,5 år, min första hund av rasen mittelspitz. Köpte honom via telefonen av uppfödaren, och hämtade upp honom på Stora Stockholm.
Gimli led av patella luxation,  sämsta graden. Vilket innebar att när hans knä hoppade ur led så hoppade det inte tillbaka. Opererades ena benet vid 1 års ålder och det andra vid 2 år. Blev helt frisk och har kunnat och kan än ägna sig fullt ut åt sin favoritsyssla agility som han springer med husse. 
Han är speciell med sina egenheter, tycker inte om att bli lämnad ensam,  ens med dom andra hundarna. 
image
SEAG(hopp)CH Sableshade’s Daydream Beliver

Jinnie är en 7 år gammal mittelsessa som vet att ta för sig. Jinnie var ute på annons på blocket.  Hon var då 8 månader,  hennes matte hade genomgått en jobbig period,  och ville sälja henne till någon som hade mer tid för henne. 
Jinnie bodde sedan med oss i ett halvår, och sen flyttade hon hem till min mamma och bodde där i 3 år innan hon kom tillbaka att bo hos oss. En tjej med en hel del humör och mycket tryck i. Mamma till 3 valpkullar.
image
FDI LPII SEAGCH Cefeus Crut of Gimli

När Crut föddes för 5 år sedan kunde vi inte motstå honom. Jinnie som jag grundtränat i agility, fick flytta hem till mamma för att tävlas av min lillebror som behövde en grundtränad hund. Och Crut flyttade in hos oss.
Drabbades av en skada november -12 då han troligen fick en blödning i ryggen som ledde till förlamning av hans högra bakben. Har fått tillbaka en hel del av sin rörlighet, men kommer inte återfå den fullt ut.
Lever numer ett härligt liv som sjukpensionär, är med på alla långpromenader och all bollkastning. Behöver inget smärtstillande eller andra mediciner. Vid längre tävlingsresor är han ibland hos mamma på semester med hennes hundar.
Han är även pappa till 5 valpkullar.
Han är alltid glad, en otroligt positiv hund, som skänker glädje och energi.
image
Cefeus Energy of Gimli
Monster är vår yngsta spets på 4,5år. Och är den första som från valp varit Johans hund. Vår kelpiepojke Dexter trivdes inte riktigt i våran flock. Och när vi beslutade oss för att han skulle få flytta hem till Ronja, så fick en av de svarta mittevalparna vi hade då stanna hos oss.
Monster är son till Jinnie och Crut, och han är nog den snällaste hund som jag träffat. Väldigt mild och lättsam, med mycket fart och glädje.
image
LPII Cefeus U and Me Lilja II

Lilja är Vargas barnbarns barn och den yngsta i våran fyrbenta flock med sina 2 år. När vi så tragiskt förlorade våran älskade Hyper, och så smått kommit över chocken så kom planerna på nästa kelpie.
Kollade olika kombinationer och tänkte skaffa en hane från andra linjer. Men det kändes inte riktigt rätt, när vi tänkte om så beslutade vi oss för att behålla en kelpietik från en av våra planerade kullar. Väntan är lång när man väntar på något gott.
Men sen kom hon, våran kelpiesessa. En mild kelpietjej som älskar att få jobba och att mysa.

Vi har även 2 flockmedlemmar som bor i hundhimlen. ♡ Kelpien Yx som jag efter ett tungt beslut valde att få somna in. Kelpien Hyper som vi förlorade mycket tragiskt.

Vi har omplacerat två hundar. Kelpien Dexter och sheltien Unkas fick flytta till nya hem då dom inte trivdes i vår flock. Dexter bor nu hos Ronja och har gjort det i snart 5 år. Unkas lever inte längre, men hade härliga bortskämda sista år hos schäferuppfödaren Patrik med familj.

Mer om våra hundarnas träning och tävling kommer i en annan del av utmaningen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s