Lite för het och lydnadspepp

image

Idag har vi tävlat lydnad i Bollnäs.
Började bra med 10:or på gruppmomenten. 
Kändes bra i ff, fint med och kvick. Domaren höll inte riktigt med, tyckte hon trängde och studsade fick 7.5.
Men känslan var bra 🙂
10 på zäta,  det kändes bra.
På inkallningen så bet hon efter ett flygfä vid nedläggningen men hon la sig hyfsat, men när jag vänder mig om så sitter hon upp. Stannade även idag bra på ställandet!  Tyvärr ställde hon sig på läggande precis som i tisdags. Tror vi fick betyg 6 eller 7…
Rutan så klantade jag mig… igen… snyggt konskick, full fart till rutan och utan att låta henne komma in ordentligt ryter jag i ligg… varpå hon ställer sig utanför rutan. Får in henne och lagt henne. Då hamnar hon in i gamla ovanor och satte sig upp när jag går emot henne.. 0..
Apportering dirigering, låser hon sig på mittapporten, så jag väljer att gå åt vänster och få henne komma in med rätt.. 0..
Hopp-metall så var hon så het att hon skällde ut metallen innan hon tog den.. 6 eller 7..
På vittringen frågade hon mig ute vid apporterna jag förblev tyst, hon letade bra kommer in med rätt med ett omtag på väg in. Betyg 7 tror jag, det står tugg i betyget. Men det var inget tugg alls, dock ett omtag.
På fjärren är hon fortsatt mycket het och rör sig fram. Fick betyg 7..

Jaja så kan det vara, ett 3 pris fick vi ihop.
Felen blir för att hon är lite för het och hellre det. Mycket fint med mig och är riktigt nöjd med flera bitar. Skönt att hon idag tog rätt vittring!

Vi är anmälda till en till lydnadstävling i år, men får se om vi hinner starta eller om löpet kommit igång då.
Annars har vi att träna på i höst och vinter inför vårens tävlingar 🙂 känner mig lydnadspepp, och Lilja säger då aldrig nej.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s