Vi tog oss igenom

image

Hundarna gör av med energi i skogen innan avresa till tävlingen.

Tävlingen gick inte så jättebra,  jag kämpade med att få ner nervositeten och att slå bort negativa tankar. Försökte jobba ett moment i taget.

Hon nosade lite osäkert vid återgången på platssittningen vilket hon gör ibland på tävling.  Annars så gick platsmomenten bra. 

Fria följet så jobbade vi båda i vår egen värld. Inget vidare.  Jag blir alldeles för spänd vid kommendering och då blir Lilja också spänd. Jobba mer med kommendering.

Z tyckte jag vi gjorde bra.

Inkallningen stannade och la hon sig riktigt bra för att vara tävling.  Hon tjuvade dock från ställandet och lyssnade på tävlingsledaren. 

På rutan så fastnade hon i bandet och drog med sig det och en kon i rutan. Jag blev lite ställd och visste inte riktigt vad jag skulle göra. Sa ligg ett par gånger, men hon tyckte inte hon kunde lägga sig på bandet och det ska hon ju inte heller så jag bröt momentet där. Frågade om tekniskt fel men det var det inte.

Apportering med dirrigering fick vi vänster apport mot rutan. Så hon tog en lov in i den. Lyssnade fint på min omdirigering. Lite obehag på att gripa apporten i sågspån.
Bra konskick!

Hopp apport gjorde hon bra. Lite tveksamt gripande bara.

Vittringen så hittade hon en godis att äta mellan apporterna. Nam nam tyckte Lilja.  Gav ett dk sen tog hon rätt pinne och kom.

Fjärren dk på första sitt. I övrigt kändes det bra.

Jag överlevde tävlingen på ångestklubben även om det inte blev något resultat att skryta om. Tror vi fick 213 poäng eller så.
Jag vet vad vi ska jobba med. Och det fanns många fina bitar. 

Nästa tävling är SM i agility! !

En reaktion på ”Vi tog oss igenom

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s