Träning, present och SMkvalperiod

På måndagsmorgon tränade jag och Issa agility. Unghundarna fick träna RC och tävlingshundar fick köra bana. Tesla är i en period där hon har svårt att hålla fokus mer än korta korta stunder, så där jag får jobba med mitt tålamod och träna henne väldigt korta pass.

image

Igår fick jag min födelsedagspresent av familjen. En nya kamera! Ska bli så skoj att leka med den och ta nya bättre bilder. 
Var ute med hundarna igår kväll och dom ställde villigt upp som modeller.

image

Nu är SM kvalperioden avslutad. Jag och Lilja plockade ihop 22 pinnar under kval året, och de flesta faktiskt i hoppklass! Annars brukar jag se agilityklass som vår starkaste klass.

Gimli plockade 13 SM pinnar, men han har bara tävlat sporadiskt, och inte alltid anmäld till alla lopp per dag.  Jinnie 8 pinnar, hon har haft 2 pauser eftersom hon haft karens efter tandutdragningar. Monster 4 pinnar efter att också missat en del tävlingar (Johan jobbat och Monster haft karens efter kastrering)

I det stora hela är jag nöjd med resultaten av pinnplockningen. Min egen tävlingsmentalitet förändrades radikalt förra sommaren och jag kan fokusera på loppen på ett annat sätt.
Vi känns väldigt stabila och trygga. Jag vågar testa alternativa byten och jobba fullt ut i loppen mer och mer. Jag litar mer på mina hundar.

Gimli är ingen ungdom längre, han är nästan döv.. men han kommer få tävla med Johan så länge han känns fräsch och har roligt.  Han fyller 12 år i september.  Är det flera lopp per dag så är han inte anmäld till alla lopp.
Johan jobbar fler helger än jag gör. Och jag har anmält Monster till ett par lopp och ska springa med honom litegrann när Johan jobbar i sommar.

Spetsarna kommer inte tävla lag den här kvalperioden vilket känns sorgligt.
Lilja kommer däremot tävla med Eukanuba Barking Beasts, nästa år går Lilja i large klass enligt dom nya reglerna så då får vi inte tävla lag med dom längre.

Till helgen kommer nya kvalperiodens första lagtävling gå av stapeln. Tyvärr jobbar jag, men Lilja kommer tävlas och tas hand om av mina lag kamrater.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s