En helg på utställning i Högbo

I helgen är vi i Högbo på utställning, Lilja ställdes igår och hon föll inte alls den danske domaren Hans-Erik Pedersen i smaken. Hon åkte ut med ett Good??!! 

Ja jag säger då det… även om hon är urfälld (vilket han inte kommenterade). Hon har sen tidigare aldrig fått sämre än excellent och har 2 Cert.  

Kritiken: 4 år gammal tik, härlig typ, korrekt bett, väl ansatta öron, kunde önska starkare underkäke. Bra hals. Lite rak i skuldra och överarm. En aning fallande kors. Lågt ansatt svans. Kunde önska mer kropp och benstomme  rör sig bra från sidan. Ostabil fram och bak. Bra temperament! 

Lördagskvällen  spenderades på restaurang tillsammans med min pappa och släkten som bor i Sandviken  🙂 vi våldgästade farmor över natten 

Idag ställdes jag ut Multi åt Birgitta och så ställde jag Tesla. 

Multi tyckte det var lite konstigt att springa med mig men han var duktig ändå. Han fick excellent, Cert och reservCacib och blev 2 av 3 i bästa hane. 
Kritiken: väl samlad hane, de rätta proportionerna. Fasta öron, bärs väl, kunde vara något mindre. Bra könstecken.  Starka ben. Tillräckligt vinklad runt om. Väl ansatt och buren svans. Tillräcklig päls för säsongen. Bra djup i kroppen. De rätta spänstiga rörelserna.  Rör sig väl. 

Tesla min nakenfis skötte sig så fint! Domaren Hans Almgren var mycket trevlig med hundarna.  Och tyckte det var helt ok att Tesla kramade hans arm medan han kollade tänderna, haha. Tesla fick excellent och blev 2 av 3 i junior klass tik. 

Kritiken: Idag urfälld päls, korrekt bett. Feminint huvud. Mycket bra halslängd, spänstiga ben. Kompakta tassar, något kort bröstbenet och bröstkorg. Skulle ha mer volym i kropp. Bra musklade lår. Låga haser. Rör sig spänstigt med bra steg. Pigg och glad. Väl avgränsade tan-tecken
Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s