Agility i Umeå, lydnad och utställning i Ljusdal

Igår ringde väckarklockan 01:45 på natten! Klockan 02.30 satt vi i bilen på väg till Umeå för agilitytävling. Man är ju inte klok på en fläck 😉 


Kira sprang 2 klass 1 lopp, kom runt i båda med fel i slalom. Hon är så fin och cool på banan. Satte sina runnings utan problem på ny balans och A hinder. 

Lilja vann båda hopploppen, i ena agilityloppet förstörde jag slalom ingången och hon rev ett, i det andra tappade jag henne i en sväng men hon gjorde en magisk gunga!! Så nöjd med flera bitar i loppen. Hon satte bakombyten, och blir säkrare på byten överlag.  

Jinnie nollade 2 lopp och 2 lopp med fem fel. Plockade en tredje ocn en andra plats. Så nu har hon 3 pinnar i både hopp och agility. Hon satte fin slalom i alla lopp, mest nöjd med sista hopploppet där hon lyssnade så fint. Testade att sätta henne istället för att lägga henne i starten.  Tyckte vi hade mindre bråk när jag satte henne så ska nog testa det ett tag till. 

Love var glad som fick stå på pallen och byta in rosetterna mot fika!

Monster var på väg att sätta ett fint lopp i första agilityklassen men han missförstod Johan och tog ett hinder från fel håll. En vägran på slalom i ena hopploppet då han gjorde en snurr, men han tryckte på fint. Ett nollat hopplopp och ett agilitylopp med fem fel 

Gimli skulle äntligen få tävla, men tyvärr krockade han och Johan vid hinder 2 i första loppet och Gimli blev halt.  Så inga fler lopp för honom.  Han markerar lite på benet idag men är bättre. 

———–

Idag delade vi på oss 🙂 

Johan åkte till Sandviken för att döma klass 2 medan jag och Love åkte med hundarna till Ljusdal för tävling. Lydnad och utställning var det på schemat. 

Drog som tur var startnummer 1 med Lilja i eliten, så vi hann klart innan vi skulle vara i utställningsringen.  

Jättenöjd med lydnaden! Härlig känsla genom hela programmet. Hon var med mig och vi jobbade tillsammans. Vi missade i zätat, sen var hon lite väl het i rutan så jag fick dirigera om henne men hon lyssnade! Jag gjorde en miss vid ena skiftet i fjärren så blev ett dk.  För att vara Lilja var det en kanoninkallning!! Och alla apporter gjorde hon riktigt fint. Nära ett första pris trots nollan och femman. Vi vann även klassen 🙂 

I utställningsringen så fick hon  ett Very Good, urfälld såg hon ännu tunnare ut än vanligt mot dom andra kelpiena. Domaren försökte muntra upp mig med att hon kommer växa ur valplikheten. Haha hon missade nog att Lilja fyller 5 år 😉 

Lena och Cefeus Rhea tog Cert och BIM!! Stort grattis. Och så fint Rhea visade upp sig! 

Tesla skötte sig exemplariskt hon älskar att visa upp sig  🙂 fick tips av snälla Ellinor hur jag ska springa med henne. Så testade att småjogga i ringen.  Och hon fick ännu bättre steg.  Hon tog HP och BIR sen blev hon BIG 2 efter Ellinor och hennes fina japanska spets Jack som senare blev BIS 2:a! 

Jätteskönt att bli klar redan före 11! Åkte och hämtade Lukas hos farmor och har sen bara slappat hemma och sett på film med pojkarna. 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s