Dags för nya moment 

I söndags gjorde jag och Lilja årets sista lydnadsstart vi har som vanligt tränat dåligt, så mitt enda mål var att mentalt vara i samma bubbla med Lilja och ha roligt! 

Och vi nådde mitt uppsatta mål utan problem.  Plats momenten var inga problem även om hunden bredvid satt oroligt och satte sig upp på platsliggningen.  

Det var ett riktigt långt fritt följ men hon hade hela tiden fokuset uppe! Vi tappade en del betyg på mina fötter och kroppsrörelser och snea sitt. Men betygen i sig var inte viktiga för mig. Hon gjorde alla skiften i fjärren och jag var övertydlig så där också åkte vi ner i betyg, men som nämnt var inte betygen mitt mål den här tävlingen.  

Sen blev hon väldigt het (som vanligt  😉 ) på alla skick moment och inkallning.  Långt stå på inkallningen, full fart in i rutan fick dirigera om lite. Rusade förbi koden vid apporterna, litet morr på metallen. Lyfte fel först innan hon tog rätt på vittringen.  Låste sig så fick ta två dk på fjärren men hon flyttade sig inte alls. 

Vi fick ett tredje pris med 219 poäng 3 plats. Inget att skryta över. Men jag och min heta galna underbara hund var i samma bubbla hela programmet!!!! Och det betyder mycket för mig.  

Nu har vi nya moment att jobba med i vinter inför nya class 3 (elit) nästa år.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s