En härlig agilityhelg i Väsby, largedebut, SM kval, ångest och glädje 

I helgen var jag med Lilja, Jinnie och Monster i Väsby vi våldgästade Anette och Yakir, och vi tävlade agility.  Tack så mycket Anette för en jättetrevlig helg! Tur jag åkte ner på fredagen så vi hann umgås för på lördagen hade jag inte tävlat klart förrän efter kl 22.. 

Lördagen var det 3 individuella lopp, var uppdelat så small var på förmiddagen och large på eftermiddagen.  Så spetsarna tävlade jag med först. 

Jinnie var så duktig och otroligt följsam men hon hade en matte som inte fullföljde sina byten… tyvärr sabbade jag loppen för henne.

Monster och jag samarbetar inte alltid så bra, han sprang lite på egna äventyr, men imellan åt så var det inte så tokigt. Vi kom runt ett lopp med lite tidsfel då han vände fel håll ur en tunnel och sprang runt hela tunneln innan han fann mig. 

Jag hade lite jobbiga känslor under dagen. Kände mig ledsen att inte tävla i medium med mina vänner, samtidigt som jag ju har andra vänner som tävlar i large. 

Har tyvärr även fått lite kommentarer från folk om hur jag tror Lilja ska klara konkurrensen i large. Riktigt tråkigt för andra har väl egentligen ingenting med våran tävlan eller karriär att göra.  Så inför Liljas första lopp hade jag ont i magen och var inte sugen på att tävla.  Blev stressat efter banvandringen att hinna hämta henne i bilen innan loppet. Hann precis in i hallen, ta av henne täcket och rusa till starten. Var nog bra så jag inte hann tänka så mycket.  Körde offensivt och med mycket röst precis som jag ska köra för att ge allt fullt ut. Fick många positiva kommentarer, och när hela klassen var klar så visade det sig dessutom att vi vunnit klassen!! Våran debut i large, så otroligt skönt! Att även få dela glädjen med Åsa som kom på andra plats med Cefeus Jackaroo som då även blev agilitychampion var underbart! 

Vi satte även en bra nolla i  andra loppet som gav oss en tredje plats, i sista loppet blev det en större sväng och en rivning på näst sista hindret,  blev en fjärde plats. 

När tävlingarna var klara vid 22 på kvällen var det skönt att åka hem till Anette, ta en varm dusch och prata lite innan det var dags att sova. 

—–

På söndagen var det lagtävling 4 lopp, banvandring för small kl halv 8. Jinnie fortsatte gå riktigt bra, hon hoppade balansen i båda agilityloppen, men fina slalomingångar.  Monster satte ett bra nollat lopp, och tog kontaktfälten. Vi fick som bäst en andra plats med SM pinne för PMS  riktigt kul, fint pris vann 2 snygga paracordhalsband, valde då i kelpiestorlek då halsbanden inte syns i spetspälsen. Som vanligt jättekul att tävla lag med så roliga lagkamrater. 

Kände pressen med Eukanuba barking beasts att vi inte kvalat tidigare, och att vi behövde ta 3 SM pinnar.  Lilja kändes riktigt fin, jag var inte lika offensiv som lördagen. Jag och Lilja fick 5 fel i två lopp, en vägran och ett missat kontaktfält där jag var på henne för hårt. Sen satte vi två nollade lopp. Inför sista loppet var jag så himla trött både mentalt och i benen, vi tog 2 SM pinnar på de två första lagloppen, men laget blev diskat i det tredje. Så SM kvalet hängde på sista loppet. Jag bestämde mig precis innan jag gick in för att köra offensivt, ignorera att jag sprungit 20 lopp redan denna helg. När jag är offensiv är jag som bäst. Mina ben orkade inte riktigt på raksträckan men Lilja löser det åt mig ❤ laget får 3 nollor vinner och är nu klara för SM i Östersund!

Vi ska ge allt på SM!! Det blir ju tyvärr vår sista start med det härliga laget. 

Är öm i benen efter helgens 21 lopp, har ingen röst kvar men sitter ändå med ett leende 🙂 tack alla vänner för allt stöd i helgen! Är så lycklig över mina underbara hundar som ger mig så mycket glädje och som jag får uppleva så härlig agility med. 


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s