Årets Agility SM i Östersund 

På torsdagen reste jag och Johan upp till Östersund för årets agility SM. Kvalat individuellt med Jinnie, med Lilja både individuellt och lag. 


Inte mycket plats till godo för takboxen på hotellets parkering 

Vi hann med god mat och promenad efter att ha satt upp tältet

Fredagen började med veterinärbesiktning och den gick hundarna igenom utan problem. 

Årets deltagande hundar från Cefeus (+Jinnie) Louise med Xpexa, jag med Lilja och Linnea med Katja (Xtra allt)

Hundarna tog det lugnt under invigningen


Sen var det dags för första individuella loppet i agilityklass och Jinnie hon flög halva nedfarten på balansen… testade att hålla mig lite bakom men det hjälpte inte alls 😀 men hon räddade mig på hindret efter och stannade på gungan! Så 5 fel totalt.


Lilja var jag sååå nära att tappa in i en tunnel men vi klarade oss precis, tyvärr rev hon sen hindret då det blev dragkamp runt wrappen. Så 5 fel. Louise och Linnea fick tyvärr varsin disk med Xpexa och Katja. 

På lördagen var det först dags att köra lag. Liljas sista tävling i medium med Eukanuba Barking Beasts. Där hade domarna bestämt att eftersom hindren med magnetbomhållare gled nedåt om hunden kom åt bommen så skulle varje touch på en bom räknas som en rivning. Så Lilja och Piripiri fick båda 5 fel för rivning för att dom nuddade varsin bom i sina lopp. Laget fick med det totalt 15 fel. 

Liljas individuella hoppklass var jag alldeles för het och taggad, rusar ifrån Lilja istället för att jobba tillsammans med henne. Var så otroligt besviken efter våran disk så jag grät en stund i frustration. Vi kan ju det här!! Louise och Xpexa fick tyvärr en vägran i slalom, vi fick glädjas åt att Linnea nollar med Katja och kvalar in till finalen. 


Jinnies sista individuella SM start så gick vi in och satte en för oss jättefin nolla! Så stolt över min underbara fantastiska svarta flufftjej! Tårarna rann av glädje och hon belönades med melon och hamburgare. Kändes som om vi vunnit hela SM.

Jinnie med sin halvsyster Zabrina, de två mittlar som deltog individuellt på årets SM

På söndagen låg vi på nionde plats med laget innan våran start. Vi var konsekventa och diskade oss allihopa.  Lilja drog in i en tunnel som jag inte haft minsta tanke på att hon skulle kunna suga in i.. 

Tesla blir buren som den prinsessa hon är 

Sen var det bara att bänka oss inför finalerna! Kira inte fullt lika nervös som oss andra. 

I medium tog Per och Knytta (Nakkara Oknytt) bronset! Så roligt! 

När det var dags för Linnea och Katja var spänningen nästan outhärdlig men dom bara gick in och satte ett superlopp!! Som tog dom upp i ledning och dom vann SM guld i large!! Tårarna sprutade och är så stolt uppfödare!! Fantastiskt gjort, saknar helt ord! 

På tredje plats kom Anna med sin working kelpie Trolla! Kul med kelpiesar på pallen! 

Ska svälja min egen besvikelse över Liljas lopp på SM och fokusera på Jinnies hopplopp och Linneas SM guld! 

Tack Östersund för ett bra arrangemang, vi längtar redan till nästa år då SM blir i Sundsvall, nästan hemmavid då ju! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s