En helg i Gagnef med SM kval, pinne och borttappade nycklar

I fredags satte jag och Evelyn oss i bilen med husvagnen efter och satte gps’en på Mossel Dala-Floda. 

Spöregn bitvis efter vägen men vi kom fram utan några incidenter, och väl framme lyckas jag även backa in husvagnen i rutan på första försöket! Bara där var jag nöjd 😉 

Film från alla lopp ligger längst ner i inlägget 🙂 

Lördagen  började med hoppklass 2 för Tesla och Kira. Platta tunneln var hinder nr 2 och jag har ärligt talat inte tränat den på evigheter… Tesla vägrade på den 2 ggr så då la jag henne i öppningen och lyfte upp släpet.  Kira tog den utan tvekan, men sen busade vi till det senare i banan. 
I agilityklassen med Tesla så tappade jag henne tyvärr ut i en tunnel.. klantigt, men hon sökte hindren så fint! 

Kira nollade agilityklass 1! Äntligen! En andra plats och andra pinnen inskriven i tävlingsboken. 
När det var dags för Liljas lopp var jag såå nervös! Ville så gärna sätta nollan och ta den där dyrbara SM pinnen. Och jag vet ju att om jag sköter mig så gör Lilja det hon ska. Och vi började med att nolla, komma fyra och ta en pinne i hopp, nu hade vi 3! Sen nollade vi även agilityklassen kom på 2 plats och tog vår 5 pinne där. 
Monsters söta dotter (Teslas halvsyster) Mironik’s Akela ‘Tara’ debuterade i helgen och tog en pinne på debutloppet! 
Tesla, Lilja, Kira och Jackson 🙂 på promenad efter lördagens lopp 

Jag och Evelyn spelade yatzy, ni kan ju få gissa vem som vann alla tre ronderna 😉 
Söndagen började med Kiras hopplopp, hon fick en femma i slalom, sen tog hon ett extra varv i en tunnel, men så otroligt nöjd med loppet i övrigt! Hon lyssnade så fint i alla byten. I agilityloppet tog jag om nedfarten på balansen. 
Tesla kom äntligen runt ett lopp med fem fel på slalomen. Flera fina bitar, bra upplopp.  I agilityklassen hade jag laddat henne fel så hon var inte med i början. Sen kom hon igång och gjorde bra mittparti. Sen tog jag om balansens nedfart.  
Lilja var sååå nära att missa ett hopphinder i hoppklassen men hon räddar mig! Och vi tar en 3 plats och Lilja blir med sin 4 hopp pinne klar för SM 2018!! Vi satte även ett nollat lopp i agilityklassen med fjärde plats och pinne nr 6! Fyra nollade lopp av fyra möjliga! 

Vi klättrade en bra bit upp på årets agilityhund och ligger just nu sexa av 186 hundar.  Inte lite glad heller att 3 Cefeus kelpies ligger fyra, femma och sexa, och släktingen Guyra ligger trea  🙂 

Vi har några klass 3 lopp kvar i år, men kan släppa på pressen att kvala klart innan hon förhoppningsvis ska ha valpar i vinter. Nu hoppas vi plocka SM pinnar med laget! 

Avslutade helgen  med att ha tappat bort husvagnsnycklarna så vi fick bryta upp ett fönster.. men vi kom iaf hem utan några problem efter vägen.  Och det förstörde ändå inte glädjen från en härlig agilityhelg i ett varmt Gagnef. 

Tack för alla grattisar!! Och tack Evelyn och Jackson för sällskapet 🙂 

Teslas lopp:

Kiras lopp:

Liljas lopp:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s