Agilitykurs med småttingarna och Jinnie på äventyr

I helgen har jag gått agilitykurs med Tesla och Kira för Annika af Klercker i Bollnäs. Meningen var att vi skulle vara på Bollnäs BK men det skyfall som var gjorde att vi, som tur i oturen, kunde vara i Kilafors hundhall. 

Lördagen:

Tesla:

Tjänade mest på att ta in henne mot mig på hinder 3 i starten, behöver jobba med tyskhanden (hit handen). 

Kira:

Fick jobba med tajming och placering av byten, hon köper allt om jag ger henne rätt hjälp, hon är ännu färsk på detta. 

Efter att ha tränat med småttingarna tog jag chansen och sprang banan med Lilja, och det kändes bra. Körde yttre sida hinder i starten istället för tysk, och vi fick faktiskt till det bra

Söndagen:

Tesla:

Tesla vill helst att jag jagar på henne och att hon får jaga, det ska jag ha i åtanke i min handling. Samtidigt som jag ska fortsätta som jag gjort med att hon ska kunna jobba självständigt. Får inte glömma bort att hon är ung. 

Kira:

Tog mitt ‘bort’ automatiskt, kanon! Duktig på tyskhanden, jag måste lära mig tajma och att jag faktiskt springer riktigt fort! 
Fått höra många handlingsord i helgen, förutom japaner, tysk, wrap och blindbyte har jag hört lagerhandling, human arrow, tyskhanden och tandem turn

Lukas och jag i samtal före jag åkte på söndagmorgon:

Lukas: var ska du mamma?

Mamman: på kurs med hundarna 

Lukas: vad är det?

Mamman: som med en lärare som hjälper en på agility

Lukas: Åh, då kanske du vinner nästa gång! 


(Sagt med förväntan) Hahahaha 


Jag är iaf full med inspiration och motivation! Småttingarna har kämpat på, även om dom blivit trötta i huvet av mycket nytt. Haft en riktigt rolig helg med ett härligt gäng! 

——

Kira (urfälld), mamma Lilja och Asta 

Kristin kom förbi med Kiras syster Asta 🙂 så roligt att dom tittade förbi när dom ändå var i kilafors


———

Jinnie har varit på äventyr med Maria i helgen, dom har tävlat agility i Örnsköldsvik. Inga resultat utom i sista loppet då dom kom runt med ett par vägran och tidsfel, men dom har haft roligt tillsammans 🙂 det är ju en helt annan typ och storlek av hund än vad Maria är van att springa med 🙂 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s