Stolt över min inställning och Kiras bruksdebut! 

Idag har jag och Kira tävlat apellspår i Järvsö! Ville ha ett tidigt startnummer av oss 8 som deltog.  Och jag drog nr 1! 

Tidigare har min nervositet och prestationsångest förstört flera tävlingar för mig. Men jag tillåter den inte att göra det längre! En  tävling är inte på liv eller död, det är dessutom samma hund som jag åker hem med som jag hade med dit. Och det kommer alltid nya tävlingar.  

Jag kände mig avslappnad vid spåret, täktspår är svårt och jag berömde henne medan hon jobbade på. Hon ringade in vinklarna och samma där höll jag mig kall och störde henne inte.  Fin markering av pinnarna, jag bad henne lägga sig när hon markerade och så fick hon korv! Vi fick betyg 10-10 på spåret! Så himla nöjd över vår insats!! 

På platsliggningen var vi 6 hundar kvar efter spåren. Kira låg på en kant, och var helt still tittandes på mig hela tiden 🙂 gullhunden hennes första platsliggning på tävling. 10-10

På budföringen sprang hon superfint ut till mottagaren, men när hon bad Kira springa tillbaka till mig hoppade hon upp och gav henne en puss (haha) min supersociala tjej, efter ett par kommandon kom hon iväg i racerfart och satte sig så fint hos mig. 6,5-7

På lydnaden så tände hon till varje gång tävlingsledaren sa orden framåt marsch ‘hahahaha’ Kira var beredd att rusa till henne varje gång och gick knappt att få kontakt med… glad att jag fick 5-5 av domarna. Måste träna henne med en människa som kommenderar. Framförgåendet har vi knappt men vi fixade till betygen 6-6. Platsläggandet fick vi 6,5-7. Vi avslutade iallafall super med 10-10 på inkallning och 10-10 på hoppet. Få var det ju ingen som sa ordet marsch ‘haha’. 

Förut hade jag blivit helt knäckt och gråtit över en sån lydnad, hade nog brytit mitt i linförigheten, nu skakar jag av mig det. Jag vet vad misstagen berodde på och vad vi behöver träna på 🙂 Jag har inte samma prestationsångest längre och skäms inte om det går dåligt. Jag tävlar för min skull, och jag vet att dom människor som bryr sig om mig och vars åsikt jag bryr mig om alltid är stolta över mig. 

Med trevliga domare, funtionärer och medtävlanden som dom har i Järvsö, blir allt extra kul! 

Mikey och Kira två duktiga hudikhundar! 

Jag är så stolta över oss!! 209 poäng en 4 plats och uppflyttade till lägre spår! 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s