Årets sista tävling

Var det för Lilja i helgen i Askersund. Jag tävlade även Bli, Kira och Tesla var med som hejajlack. Lördagen körde vi laglopp, Therése  valde att vila Jett då vi redan är kvalade. Så vi körde på 3, tyvärr kom vi oss inte runt i samma lopp, så inga lagresultat. 

Lilja nollade 3 av 4 lopp, det var dom loppen som blev filmade. I ena agilityloppet som inte blev filmat så blev det en vägran då hon sprang förbi ett hopphinder efter slalom.  Fina kontaktfält, mycket bra tider fick vi till, främst i hopp.

  

Bli nollade jag ett lopp med, i ett så tjuvade hon så det blev fel hinder.  I agilityloppen blev det missförstånd med fel hinder. 

Blev sen bortskämd hos Inger och Janne, där vi fick sova i deras fina husvagn. 
På söndagen var det dags för individuella lopp, 1 i agility och 2 i hopp. 

Passade på att få Tesla slutmätt och hon är som väntat small, 34 cm är hon 🙂 

Blis första hopplopp blev bara kaos med överladdad hund som väntat hela dagen på att det ska bli hennes tur. I agilityloppet hoppade hon balansen och A hindret + en rivning, men handlingsmässigt nöjd med loppet.  I sista hopploppet blev det en retlig rivning på ett lopp med riktigt bra tid.  

Nu har Bli återförenats med sin matte. Och jag tackar så mycket för förtroendet att vara hundvakt och att få tävla henne. 

Lilja började med att nolla hopp A, nån yvig sväng men det räckte till en delad andra plats 🙂 i agilityloppet rev hon första hindret och missade kf på A hindret, i övrigt ett bra lopp. Hopp B är jag för ivrig i ett byte och drar henne förbi ett hinder… så onödigt på ett i övrigt bra lopp. 

Just nu ligger 3 Cefeus hundar topp 10 på årets agilityhund! Xpexa leder, Katja på 7 plats och Lilja på 10 plats. 

Jättenöjd med Liljas sista tävling för i år, 4 nollade lopp, 2 med 5 fel (som jag orsakade) och 1 lopp med 10 fel. Vi ligger just nu på en 10 plats på årets agilityhund av 210 largehundar. Vi får se om vi blir nedpetade men jag är hur som väldigt stolt över oss. Lilja har klarat av bytet från att tävla medium till att tävla i large väldigt bra, och vi blir bara bättre och bättre. Nu ska vi träna lite medan det går att vara ute, och så väntar vi på löp och parning. 

Kommer sakna agility 3 familjen nu när tävlingarna är över för några månader, alltid lika kul att umgås.  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s