Vikten av att se till individen! Småsessorna gått kurs.

Idag har jag och småsessorna gått kurs för  Maria Alexandersson, så kul!! 

Idag har jag ett riktigt skolexempel på hur mycket ens egen attityd påverkar hundens attityd. 

Tesla pass 1:

Första banan vi körde fick vi två kortare pass var på. Första passet med Tesla, så var jag låst på att det skulle belönas med kamp och körde i min egen värld, inte tillsammans med Tesla. Vilket leder till att hon går ner sig, blir disträ och vi inte samarbetar. 

Tesla pass 2:

Inför pass 2, skärpte jag till mig! Det är mitt jobb att se till att Tesla har rätt attityd, och att vi kan jobba tillsammans. Använde hennes favoritbelöning. Och jag sprang plötsligt med en annan hund! Förändringen blev väldigt tydlig för alla som var där.  Tesla är Tesla! Och jag ska köra henne som jag ska köra henne! Hon är en egen individ och inte gjuten i en mall (vilket ingen hund är)

Kira:

Bana 2 så sprang vi ett längre pass istället för två kortare. Jag körde Kira på den banan. Hon brydde sig inte alls om att hon fick springa med sina rosa löptrosor 🙂 fick många bra tips om att hålla kvar armarna i wrapp och S sväng, lita på henne och byta tidigare. 

Jättenöjd med småtjejerna, dom skötte sig exemplariskt och jag fick bra tips på vad vi ska slipa på i vinter. 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s