Älskade Gin är nu en ängel

Älskade fina Gin har idag fått somna in, du hann knappt börja ditt liv. Men satte så många spår i allas hjärtan.

Vi lider med Anna och Örjan som kämpat vid din sida.

Gin drabbades av HOD, Hypertrofisk OsteoDystrofi, smärtande inflammation i tillväxtregionerna i rörbenen. En inflammation som leder till att tillväxtzonernas celler skadas (bryts ner) och det uppstår en smärtande uppdrivning (ökad tillväxt) i rörbenen.
Klassisk akut form. Drabbar alltid valpar, oftast i 3-4 månaders ålder. Medelstora och större hundraser som boxer, schäfer, grand danois. Valparna får hög feber och mer eller mindre gravt påverkat allmäntillstånd, matvägrar och har påtaglig smärta i de långa rörbenen, vars tillväxtzoner är uppenbart ömma, breddade och känns varma. Röntgen visar nersmältning (lysis) i skelettets metafyser, parallellt med tillväxtbrosket, och ökad bentäthet (skleros) i tillväxtregionerna. Ibland ses också en rand av nybildat ben utanför benhinnorna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s