Lilja SM klar efter agilityvecka Timrå-Härnösand-Gagnef

Vi har haft en intensiv agilitysemestervecka.

Först tävlade vi i Timrå där det var klass 3 x 4 båda dagarna, Johan dömde och jag tävlade med tjejerna.

Tina sprang ett agilitylopp om dagen med Lilja. Tina ska springa med henne en dag under lagtävlingarna i Häverö så bra att dom fick träna. Och bra gjorde dom det! På lördagen kom dom runt med en rivning och på söndagen gick dom nollade och kom på 3 plats med Liljas första SM pinne i agilityklass för nya kvalåret. Själv nollade vi ena hopploppet och tog den 4 SM pinnen, och hade lite otur i agilityloppen.

Kira flög kontaktfält på lördagen men tog dom på söndagen! Har nog lyckats lista ut hur jag ska träna med vårat problem men det kommer ta en del tid. Vi nollade hoppklass men med någon stor sväng.

Tesla är skendräktig och rätt så hormonell så har jobbat med att hon ska ha roligt och vi lyckades plocka en SM pinne i agilityklass, hennes andra.

Sen reste vi norrut till Härnösand för kvällstävlingar där tisdag och onsdag. Även här var Johan domare och jag sprang med tjejerna. Vi hann även med havsbad och att undersöka grottor med barnen dagtid.

Det var 3xklass 3 båda kvällarna, och på tisdagen var det 2 agilitylopp och 1 hopplopp och tvärtom på onsdagen.

Lilja vann båda agilityloppen på tisdagen och det blev 2 Sm pinnar till. På onsdagen så tog vi SM pinne i hoppklass.

Kira flög kontaktfälten på tisdagen men på onsdagen så var den perfa! Vi lyckades nolla hopplopp med större svängar, och tyvärr så tappade jag henne förbi sista hindret i ett fint lopp..Tog en 3 plats i hopp med SM pinne

Tesla jobbade på bättre och bättre, jag får jobba med att inte ta åt mig mentalt när hon är hormonell. Vi lyckades med att ta en SM pinne i agilityklass!

Sen tog vi oss söderut, värmen var nästan olidlig i Gagnef.

Och jag tycker det är riktigt jobbigt mentalt att fokusera och springa flera lopp i sån värme. Men hundarna skötte sig så fint. Var alla klasser så även Elmin fick tävla.

Lördagen var jag riktigt missnöjd med, jag orkade inte alls hålla i linjerna för Lilja så hon förstod mig inte.

Kira flög kontaktfälten… och så även Tesla!!
Tesla har även börjat få jobbigt med slalomingångarna.

Fick springa agilityloppet med Elmin då Johan dömt klassen innan. Han skötte sig så fint förutom att han tycker slalomen är jobbig. Med husse blev det miss i början och då blev han osäker så Johan tog fram bollen och körde slutet av banan.

Bättre fokus från mig på söndagen, jag bestämde mig liksom!

Lilja var trött, men vi satte ändå dubbelnolla och tog en 3 plats i agility och en 4 plats i hopp så nu har hon 4 SM pinnar i agilityklass och 6 i hopp och är därmed klar för nästa års SM i Malmö!

Kira rev första hindret i agilityloppet så jag utmanade henne, och hon går ju sååå fint! Men missade balansens nedfart. I hopploppet så stod inte det ramlösa däcket i linje så hon missade det, annars var hon så duktig!

Tesla satte en jättefin running i sväng! Annars har det inte riktigt funkat för oss, men vi kämpar oss tillbaka ❤

Elmin fick springa med mig i agilityloppet, lite frågande och miss på slalom, men han tog runningen och han tog gungan! Med husse så var han såå trött men kämpade ändå på efter att ha haft det tufft med slalomen.

Hippo har lekt med hundar, sprungit lite på uppvärmningshinder och kört lite lydnad. Hon löper även för andra gången i sitt liv! Så duktig på att slappna av runt banorna, även när matte hejar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s