Kira plockar cert i Mora

I söndags fick jag lägga boken i inlådan! Kirisen plockade nämligen sitt andra agilitycert!

Så mycket känslor, tårarna bara rann. Ni som känner oss vet hur mycket jobb och hur mycket jag slitit för att få Kira att ta runningsen på balansen på tävling. Kämpar med ny attityd både för mig och Kira. Istället för känslan att balansen är nr 6 på banan, och att vi då alltså bara kommer komma 6 hinder på banan. Så tänker jag bara springa på oavsett hur det går.

Har hemma hela veckan sprungit en rundbana med balansen, struntat i om hon missat och sprungit vidare så att hon ska våga trycka på över och länga stegen.

På söndagens agilitylopp var det en sväng efter balansen, men bestämde mig för att bara trycka på henne och om hon skulle ta tunneln rakt fram så fick det vara så. Hon tog balansen! Och jag lyckades få henne att bryta av sin väg och komma till mig! Sen fixade vi även bakombytet in i slalom, och hon tryckte hela tiden på så fint. I första hopploppet så blev det en rivning och fem fel i slalom. I det andra så blev det ett missförstånd i ett bakombyte på långhoppet men trots en extra utsvävning så kom vi på tredje plats med SM pinne.

Tesla har också sprungit så otroligt fint, hon var så pigg och med så mycket glädje i loppen. Jag gjorde något tokigt byte i ena hopploppet och hon vek av från en tunnelingång i det andra. Sen blev jag tyst över balansen och då tog hon ett större steg av.

Lilja och jag kom inte riktigt i synk, och plockade på oss fel i alla lopp. Vet inte riktigt vad det berodde på, vi brukar vara så bra synkade, men vi kan också ha en dålig dag helt enkelt

Nu har vi tävlingsvila ett par veckor sen är det dags för lagtävlingar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s