#4 Din första hund

image

SELCH SEAGCH SEAG(hopp)CH SEUCH KORAD Cefeus Varga

Jag har fortfarande min första alldeles egna hund med mig.
I över 13 år har Varga funnits vid min sida,  och jag kan inte med ord beskriva vad hon betyder för mig.
Jag var 18 år när Varga föddes den där artonde novemberdagen år 2000. Hade innan hon föddes bestämt att om det blev en svart eller blå tik så skulle jag välja den, och Varga blev den enda svarta tiken i kullen. 
Jag älskade redan från hennes första andetag det svarta lilla knytet, och jag kommer älska henne till hennes sista.

image

Varga gick med mig i mitt studenttåg, och hon brydde sig inte ett dugg om allt ståhej.
Hon är en otroligt social hund, Varga älskar verkligen människor,  och hon har alltid klättrar från famn till famn oavsett om folk har velat eller inte. För Varga är det självklart att alla älskar henne, och att vi finns till för hennes skull. 

En otroligt duktig spårhund, som jag inte riktigt kunnat förvalta, ville från början vara där och styra alldeles för mycket och plockade bort hennes självförtroende. 
Trots det har vi ändå lyckats med att ta Cert i elitspår vi vann och med DM vinst!
Oj vad jag grät både då och när vi blev uppflyttade till elitspår. Brukset har inte varit prio ett för oss,  och med alla misstag jag har gjort är det fantastiska resultat som vi presterat tillsammans. 

En riktigt duktig agilityhund,  mer lovande än jag förstod att hon var, nybörjare som jag var. Vi har tävlat SM tillsammans med silver och guld i lag. Hennes sista SM hade inte jag tagit en enda SM pinne med henne, då jag var gravid med foglossningproblematik.  Utan jag tror det var Johan och 5 andra vänner som tog pinnarna med henne.

På lydnadsplanen rullade championatet på något vis bara in, sen la vi inte större krut på det.

image

Varga är mamma till 4 valpkullar, Zeus, A, E och H kullen. Valpar som presterat jättefina resultat med sina ägare, Polishund, landslagsdeltagare i agility, SM deltagare i både agility och bruks. Flerfaldiga champions och älskade familjemedlemmar. Som i sin tur gått i avel och som dom valparna i sin tur fått valpar och så vidare.

Är tacksam över att jag fått en så underbar första hund, även om det varit svårt för mig att inse att man inte kan jämföra hundar för hårt med varandra. Det tog ett tag, det kommer ju aldrig finnas någon mer Varga och det vill jag inte heller, alla hundar är unik på sitt egna vis.

Hon har funnits vid min sida genom jobbiga stunder och underbara stunder. Hon är en del av mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s