#5 Andra husdjur i ditt liv

Hästarna

image
Kaisa frå Lode
1986-2009
Kaisa var en dröm som blev sann, 12 år var jag när mamma köpte henne, min alldeles egna häst!
Det är mycket stort i en flickas liv.
Kaisa en renrasig islandshäst med stamtavla, hon blev en stor del av mitt liv. Den som jag grät ut hos och flydde till när livet var jobbigt.
Kaisa var envis, lat och bestämd, men åh vad jag älskade henne. Vi gick kurser tillsammans, tävlade till och med ett par gånger i gångartstävling. Tyvärr förstörde en instruktör all lust för mig att fortsätta när hon berättade för mig vilken tråkig och envis häst jag hade. Innan dess hade jag gått kurser med henne i flera år. Självklart var jag väl medveten om hur lat och envis min häst var! Men jag hade kul ändå, och sen är ju kurser mycket socialt och man får träffa andra människor med samma intresse.
image
Kaisa blev sjuk i fång vid 20 års ålder, hon blev bra igen med behandling. Men 2009 slog sjukdomen till igen, först på våren och sen igen på hösten. Då tog vi beslutet att låta Kaisa få somna in.
Min älskade envisa ponny, så speciell och en stor del i en flickas liv. Saknar dig min vän…

image
Mira och Kalle
image
Kalle har vi haft sedan 1996, han var då 5 år gammal,  och jag köpte honom av Idenors travstuteri. Han var tänkt som barnponny till deras barn, men Kalle var vild och när han slängt av dom nån gång för mycket vågade dom inte rida honom längre.
Betalade en summa och sen fick jag jobba av resten på några helgers mockande av boxar och utsläppning av hästar. När Kaisa, fick avlivas så lånade jag ut Kalle på foder ett par år, klarade inte av att sälja honom. Och sommaren 2011 kom han tillbaka till oss.
image
Kalle har främst varit som sällskap, men vi har kört in honom och barnen brukar få rida på honom. Men man får ha koll på honom för även om han nu snart är 23år, så är han fortfarande en buse. Väldigt snäll men busig.
image
E’Mira Al Shimal, arabiskt fullblodssto. Ramlade över en annons på hastnet.se , efter att ha varit utan häst en tid började suget komma tillbaka.  Efter lite surfande så ramlade jag över Miras annons, hon såldes mycket billigt då ägarna hade gården ute för försäljning. 
Pratade med mamma, och vi bestämde oss för att slå till, tänkte att om hon inte skulle passa oss så skulle vi inte gå back om vi sålde henne.
Så från att ha snubblat över annonsen så åkte vi och hämtade henne samma dag. Och det var på nyårsdagen för 2 år sedan.
En mycket snäll häst, rolig att rida, mycket framåt utan att vara dum. Hon har sina små egenheter, gillar inte att stå bunden till exempel. Med Mira måste man vara lugn och lämna all stress, hon är min bästa terapi.
image
Det var inte planerat att du och jag skulle bli vi, men det var meningen ♡

Katter

Vi har haft flera katter, men tyvärr har de inte fått levt och blivit gamla med oss av olika anledningar. Ett par har försvunnit, en blev skadad och sjuk.
Tyvärr kan vi inte ha någon katt idag då jag får allergiska besvär.

Smådjur
Hamstrar, kaniner, marsvin, hängbukssvin och fåglar har vi också haft. Tycker mycket om smådjur, men tiden och intresset finns inte där längre. Mina allergiska besvär gör också att det inte vore så lämpligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s